Friday, June 10, 2016

Review : Coway VS Dr Jabbar Water Dispenser

Assalamualaikum,

Harini nak buat review berkenaan these two well-known water dispenser / purifier. Kenapa aku buat review? Sebab I am currently using these two water dispenser. 

1. Coway (old model)
2. Dr Jabbar (current model)

Coway
Dr Jabbar

Mula-mula nak cerita apa keperluan dan apa motif beli water purifier a.k.a. water dispenser?
At first we bought the 2nd hand water dispenser, Coway brand (stand type). Why Coway? Because Coway was famous back then. Even now pun still famous. 

Why do you need water dispenser?
Because my husband & I are both tired to keep on jerang air every time we want to bancuh air, especially after our toddler has started mix feeding between breastmilk & formula milk. We owned a thermos / flask to keep the water hot. But it is just not enough. So we survey for a few weeks for water dispenser. And yes, we are eyeing on Coway brand. 

Pricey? Yes.
The problem with kitchen appliance is that - it requires money. Like - a lot. And we could not commit to pay monthly or every two month for 4 years. Its like committing yourself buying a car or a house. Only that car / house loan can go from 5 to 30 years of commitment. 

Work around? 
Buying a second hand unit. Used item.
So after much negotiation and thoughts, we bought this Coway stand unit for RM2,000. Mind you, we have to pay another RM120 for Coway technician to come over and install the unit.

So to all parents out there, if NEW unit is too much for you to pay, just go for 2nd hand unit. As long as it works, it should be fine.

So here goes my comparison for the two brand.

Lokasi-wise:
Coway - diguna di ofis & rumah. Jangan buat main, aku pakai coway stand kat rumah ye. hehe Yang gambar di atas adalah new unit (beli tahun 2014 - duit company of course). Sekarang off dulu sebab bulan puasa. Sebab tu takde lampu menyala.
DrJ - baru beli (around 1 month ago) dan diletakkan dirumah orang tua aku. 

Price-wise :
Coway (we bought 2nd hand, age 2yrs old) priced at RM2,000. 
DrJabbar (bought new unit) priced at RM1,199.

Maintenance-wise:
Coway: I did call Coway to ask if its possible to continue the maintenance. Ye la, nak replace the parts and all kan. And it cost me RM1,000 plus for 1 year services complete with replacement. Hell NO! So what we did was, since theres only 3 of use (my husband & 1 & toddler), we decided to service ourself. Replacement tu can wait.
DrJ: Its more like Do-It-Yourself. Only have to buy the part which is RM45-RM50 per year. Murah tak? Murah tak? 

Material-wise:
Coway menang BIG time! Sebab apa? Sebab material dia sangat kukuh compared to DrJ. 
Coway ada roda di tapak (2 biji roda kot), jadi kalau nak move kan unit tu, tolak skit je. Takde la rasa berat sebab boleh slide.
DrJ takde roda. Dan kalau pegang pada unit dia, ala-ala fragile gitu. 

Temperature:
Coway: Hot, Cold & Room Temperature. Ada safety button untuk hot temperature. 
DrJ : Hot, Cold & Warm. Juga ada safety button untuk hot temperature. 

Ok nak komen sikit pasal temperature ni. 
Coway
Hot memang hot. Sedang elok. Kalau letak air tu dalam cawan plastik, still ok lagi.
Room & Cold memang sedap. Lagi-lagi cold tu. Macam baru keluar peti ais. peh pehh

DrJabbar
Hot dia, ala-ala baru mendidih. Panas ya ampun. Better than Coway.
Warm - memang warm lah.
Cold - serious tak puas hati. Cold ala2 segan je. Tapi cold dia macam kita perlu tambah ais untuk hidang kat tetamu. haa macam tu. Better lagi Coway.

All in all, ukur baju dibadan sendiri. Kalau rasa mampu, go for Coway.
Aku beli DrJ ni sebab bayar lumpsum. Takde monthly commitment.

Verdict :
Coway : 4.5 out of 5
DrJ : 3 out of 5






3 comments:

azani wan said...

saya ada menjual water dispenser/water filter OEM brand.yg mcm dr jabbar pun ada.mcm coway pun ada..harga runcit pun bleh,harga borong pun boleh.yg pasti harg tak smpai 1k utk produk yg setanding dgn jenama trkenal.
keterangan lanjut utk respons pantas sila wasap 017 6052700

azani wan said...

saya ada menjual water dispenser/water filter OEM brand.yg mcm dr jabbar pun ada.mcm coway pun ada..harga runcit pun bleh,harga borong pun boleh.yg pasti harg tak smpai 1k utk produk yg setanding dgn jenama trkenal.
keterangan lanjut utk respons pantas sila wasap 017 6052700

eddie said...

Coway only RO water, ph 4 something

https://youtu.be/zttLNcMUvhI

Preferably mineral water, i.e cuckoo
https://www.facebook.com/Cuckoo-Business-Partner-1855669261363433/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...